Antud pitsa on pannipitsa, küpsetatud koogivormis. Kate on omalooming, kuid välja tuli väga maitsev.
Pitsapõhi:
2 dl sooja vett
25 grammi pärmi/ 11 grammi kuivpärmi
2 sl õli
½ tl soola
~5 dl jahu
Segada vesi ja pärm, seejärel lisada muu. Segada kätega, lisades vahe peal veel jahu ja õli, et tainas käte küljest lahti tuleks. Lõpuks vormida tainas ühtlaseks palliks ja lasta 40 minutit soojas kerkida.
Kui tainas on kerkinud, suruda see koogivormi rasvaga määritud põhjale ja külgedele.
Kate:
50 ml ketšupit
25 ml teravat ketšupit
2 sl õli
~50g viinereid
~50g šampinjone (soovi korral)
Peotäis rohelist sibulat
~50g sinihallitusjuustu
~50g tavalist juustu
Ajada pitsapõhjal laiali ketšupid ja õli, peale panna hakitud viinerid, šampinjonid ja roheline sibul. Riivida juust ja puistata see ühtlaselt kogu pitsa peale.
Küpsetada 250 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar